Κύπρος

Η στρατηγική γεωγραφική τοποθεσία της Κύπρου που βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της Μεσογείου και που ιστορικά θεωρείται το σταυροδρόμι τριών ηπείρων (Ευρώπη, Ασία, Αφρική), έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην επιτυχία της ως ένα Διεθνές Κέντρο Υπηρεσιών.

Η Κύπρος παρέχει πολλά πλεονεκτήματα όπως το νομικό της σύστημα που είναι βασισμένο σε αγγλικές πρακτικές, έχει αποδοτική δημόσια υπηρεσία, καλές εργασιακές σχέσεις, ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού στο νομικό και λογιστικό τομέα, ένα άριστο τραπεζικό σύστημα και τηλεπικοινωνίες και αεροπορικές συνδέσεις με όλους τους σημαντικούς προορισμούς.  Ο συνδυασμός των πλεονεκτημάτων αυτών θέτει γερά θεμέλια, τα οποία αποτελούν ισχυρό κίνητρο για τους επιχειρηματίες να ιδρύσουν τις εταιρείες τους στην Κύπρο.                         

Η Κύπρος από την 1ην Ιανουαρίου 2003, με την έγκριση της νέας φορολογικής μεταρρύθμισης από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, έχει υιοθετήσει φορολογικούς συντελεστές τέτοιους, ώστε να καθιερώνεται η αρχή της ίσης μεταχείρισης όλων των επιχειρήσεων που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και υπόκεινται στους Νόμους και Κανονισμούς της Κυπριακής Νομοθεσίας.  Ετσι σήμερα, δεν υπάρχει πλέον καμία διάκριση μεταξύ Κυπριακών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων διεθνούς δραστηριότητας.  Ολες οι επιχειρήσεις είναι, σύμφωνα με τους νόμους και Κανονισμούς, Κυπριακές και φορολογούνται ως τέτοιες.
Αδειοδοτημένη από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο με Αρ. Αδείας 1318
We respect your privacy. Our website is using cookies for 3rd party advertising, analytics, language and user settings. By continuing to browse our site you agree to our use of cookies and Terms and Conditions. That's Fine